Vijeće ministara BiH o primjeni reformske agende

Vijeće ministara BiH razmatraće danas drugi konsolidovani izvještaj o primjeni Reformske agende. Državni ministri razmatraće i Strategiju BiH za prevenciju i borbu protiv terorizma.

Na dnevnom redu sjednice je  i informacija o izradi priloga institucija BiH za izvještaj o BiH za 2016. godinu i izvještaj o sprovođenju mjera iz Akcionog plana za realizaciju prioriteta iz izvještaja o BiH za 2015. godinu.

Pred ministrima će se naći informacija o održavanju prvog sastanka Pododbora za poljoprivredu i ribarstvo i prvog sastanka Pododbora za trgovinu, industriju, carine i oporezivanje u skladu sa odredbama Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između evropskih zajednica i njihovih država članica, sa jedne strane, i BiH, sa druge strane.

Biće riječi i o informaciji o programu IPA 2016 za BiH.

Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o formiranju tijela za nadzor sprovođenja Strategije BiH za prevenciju i borbu protiv terorizma i njom predviđenih akcionih planova.

Vijeće ministara BiH razmotriće i Nacrt zakona o pružanju besplatne pravne pomoći kao i informaciju o projektu nominacije nekropole sa stećcima za upis na listu svjetske baštine Uneskoa.

Razmotriće i izvještaj o radu Koordinacionog tijela zaduženog za praćenje Sporazuma između Savjeta ministara BiH i Vlade Hrvatske o saradnji u nadzoru državne granice za 2015. godinu.

Na dnevnomn redu je i izvještaj o aktivnostima Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH za 2015. godinu i preporuke za poboljšanje poslovnog okruženja u BiH.

Biće razmotrena i rang-lista uspješnih kandidata za izbor i imenovanje direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Početak sjednice zakazan je za 11.30 sati.

(BHRT)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*