Bh. reprezentacija beskućnika osvojila prvo mjesto na turniru u Sofiji

Bosanskohercegovačka reprezentacija nogometaša – beskućnika osvojila je prvo mjesto na Međunarodnom turniru u Sofiji.

Nakon prvog dana takmičenja i dvije pobjede, danas su naši momci zabilježili tri pobjede u tri utakmice što je bilo sasvim dovoljno za prvo mjesto u konačnici ispred reprezentacija Rumunije i Bugarske.

Bh. tim je na turniru pobijedio  Rumuniju sa 7:4, ekipu United Afrike s 9:3, dok je u finalu bio bolji od Bugarske nakon izvođenja penala sa 6:5 (5:5 u regularnom dijelu).

– Momci su igrali odlično na ovom turniru. Ovim je uspješno okončana posljednja provjera sposobnosti za odlazak na svjetsko prvenstvo  koji se ove godine održava u Škotskoj. Iskoristili smo priliku za uigrajvanje na najbolji način i vjerujem da sada potpuno spremni i puni samopouzdanja idemo u Škotsku da u najboljem svjetlu predstavimo BiH – izjavio je  Elmedin Škrebo, projekt menadžer MFS-EMMAUS-a u čijoj organizaciji bh. reprezentacija nogometaša – beskućnika sudjeluje na svim ovim takmičenjima.

Svjetsko prvenstvo igrača – beskućnika 2016. održava se  od 10. do 16. jula u Glasgowu.

Najbolji rezultat bh. reprezentacij do sada je osvojeno drugo mjesto na SP u Čileu 2014. godine.

Pravilo za sve reprezentacije je promjena kompletne ekipe svake godine, a BiH će ove godine predstavljati Asmir Mehić, Danijel Kolanović, Eldin Baraković, Mehmed Baščelić, Jovan Malinović, Sejfo Beganović, Sefer Halilović i Esmin Mehanović.

Ove godine na SP u Glasgowu učestvuje 48 reprezentacija u muškoj i 16 u ženskoj konkurenciji. Bit će to 14. po redu SP, a za bh. reprezentaciju peto učešće u  nizu.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*