Filip David, prošlogodišnji dobitnik nagrade Meša Selimović: U Tuzli se osjećam prijatno

Prve večeri 15. književnih susreta Cum grano salis u Tuzli predstavljeni su roman Borivoja Radakovića “Što će biti s nama”. U Ateljeu Ismet Mujezinović sinoć je promovisan i roman Kuća sećanja i zaborava, prošlogodišnjeg dobitnika nagrade Meša Selimović, Filipa Davida. Nakon promocije upriličen je i razgovor sa autorom o aktulenim dešavanjima, politici i društvu.

Govoreći da se ovih dana često može čuti užasna retorika iz 90-tih godina Filip David je naveo da je sve manje ljudi koji se bune, navodeći važnost reakcije, izricanja da su građani protiv, da ne pristaju, niti žele da bude tako.  “Ovdje, u Tuzli, osjećam se prijatno, ne volim da putujem, ali ovdje dođem, da budem sa prijateljima i kolegama koji isto misle”, poručio je David.

Drugoga dana književnih susreta najavljeni su  promocija časopisa Interkulturalnos u Urban Beatz Baru u Gradskom parku, zatim promocija knjige Kultura nacije- između krvi i tla Aleksandre Đurić- Bosnić uAteljeu Ismet Mujezinović, kao i  promocija romana Beara Ivice Đikića, takođe u ateljeu.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*