Prekidanje tišine o rodno zasnovanom nasilju

Udruženje ,,Prijateljice obrazovanja Amica Educa“ iz Tuzle je od septembra 2016. godine počelo sa realizacijom treće godine projekta „Prekidanje tišine o rodno zasnovanom nasilju“. Projektom će se obuhvatiti učenici od prvog do četvrtog razreda Srednje ekonomsko-trgovinske škole iz Tuzle  i Mješovite srednje ekonomsko-hemijske škole iz  Lukavca.

Edukacija nastavnog i stručnog osoblja, odabir, edukacija i mentorstvo učenika – vršnjačkih savjetnika, diskusije, forumske predstave i psiho-edukativne radionice su samo neke od aktivnosti predviđenih projektom.

Projektom se planira doprinijeti prevenciji rodno zasnovanog nasilja kroz informisanje, edukaciju i komunikaciju baziranu na društvenim vrijednostima koje podržavaju jednaka prava i poštovanje prema svim članovima zajednice, bez obzira na njihov spol.

Implementacija projekta „Prekidanje tišine o rodno zasnovanom nasilju“ je započela sa četiri dana edukacije kojom je obuhvaćeno 68 nastavnika i stručnih saradnika Srednje ekonomsko-trgovinske škole Tuzla i Mješovite srednje ekonomsko-hemijske škole Lukavac.

Projekat je finansijski podržan od strane „In Fondacije“ – fondacije za unaprijeđenje socijalne uključenosti djece i mladih u BiH, a sprovodi se uz saglasnost Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona i Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona.

(RTv7)

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*