Sastat ću se s Dodikom kada bude sarađivao na važnim projektima za BiH

Vjerujemo da je važno da svaki građanin BiH poštuje odluke suda, jer BiH ne može bez vladavine zakona napredovati ni ekonomski ni u demokratskom pogledu.

Ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH Maureen Cormack izjavila je danas u Banjoj Luci da će sarađivati s predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom kada on bude odlučio da razgovara i bude partner u saradnji i u važnim projektima za budućnost BiH.

– Politika SAD-a je vrlo jasna. Spremni smo i željet ćemo se sastati i s predsjednikom Dodikom, onog momenta kada on bude odlučio da razgovara i bude partner u saradnji i u važnim projektima za budućnost ove zemlje – dodala je ona.

Na pitanje o čestim sastancima Dodika s ruskim ambasadorom u BiH Petrom Ivancovim, ambasadorica Cormack je dodala da u BiH postoji demokratski sistem i njeni lideri imaju pravo da se sastaju s kim god oni žele.

Upitana da prokomentira činjenicu da je Narodna skupština RS-a jučer potvrdila rezultate referenduma u RS-u o 9. januaru kao Danu RS-a, Cormack je istakla da se tu ne radi o referendumu, već o vladavini zakona u BiH, što je od ključne važnosti za budućnost ove zemlje.

– Vjerujemo da je važno da svaki građanin BiH poštuje odluke suda, jer BiH ne može bez vladavine zakona napredovati ni ekonomski ni u demokratskom pogledu – dodala je amabasadorica SAD-a.

(FENA/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*