Danas sjednica Vijeća ministara BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici trebalo bi razmatrati Nacrt sporazuma o finansiranju Programa aktivnosti prekogranične saradnje BiH – Crna Gora za 2016. između Evropske komisije, BiH i Vlade Crne Gore, s Osnovama za pokretanje postupka za zaključivanje navedenog sporazuma.

Na predloženom dnevnom redu je i Nacrt osnova za pokretanje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade SR Njemačke o zapošljavanju članova porodica osoblja diplomatske misije ili karijernih konzularnih predstavnika, te Nacrt osnova za pristupanje Bosne i Hercegovine Zajedničkom protokolu o primjeni Bečke konvencije i Pariške konvencije.

Također, planirano je razmatranje Prijedloga odluke o dodjeli sredstava iz granta za sufinansiranje projekata institucija kulture u Bosni i Hercegovini za 2016. i Prijedloga odluke o rasporedu preostalih sredstava tekućeg granta “Sufinansiranje sportskih manifestacija” za 2016., najavljeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

BHRT

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*