Godišnji koncert Slovenčica : ˝Zvuci prijateljstva˝ u BKC Tuzla

U dvorani BKC-a Tuzla u subotu 12.11.2016. godine sa početkom u 19:00 časova, održat će se godišnji koncert Ženskog zbora „Slovenčice“iz Tuzle. Kao gosti koncerta nastupiti će  Glazbena sekcija Slovenskog udruženja građana „Jožef Špringer“ iz Kaknja.

Glazbena sekcija je mlada sekcija Udruženja“ JožefSpringer“ , koja je počela sa djelovanjem prije dvije godine kada je formiran orkestarSug. Iza sebe Orkestar ima čitav niz nastupa, a zapažen je nastup na otvaranju novih prostorija Ambasade Republike Slovenije u Sarajevu. U orkestru su mladi glazbenici od 13 do 25 godina koji sviraju razne žanrove i vrste glazbe, kao što su: slovenske narodne pjesme, polke, valcere, zabavne kompozicije, jazz standarde evergrine. Također, orkestar prati folklor i njihove koreografije. Članovi orkestra su: Benjamin Drijenčić-truba, Perica Ramljak-gitara, Marko Adžajić-bas gitara, Eldar Alajbegović-harmonika i klavir, Toni Ramljak-bubnjevi, NedžnimČeliković-klarinet.

Na ovogodišnjem koncertu Orkestar Sug će nam se predstavit sa dvije kompozicije u izvođenju Jazz standarda, sa izvođenjem slovenačke narodne pjesme, te sa sevdalinkom „Moj dilbere“ u svom aranžmanu.

Organizaciju ovogodišnjeg koncerta podržali su Ured Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamjestvu in po svetu i  Grad Tuzla.

Ulaz je besplatan.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*