Jutarnje servisne informacije: Bez vode nekoliko naselja u Tuzli

Iz JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla obavjestili su gradjane da će danas , radi  izvodjenja radova, usljed kvara na cjevovodu,  od 8 do 12 sati, zastoj u vodosnabdjevanju, imati  gradjani ulica: Druge Krajiške, Borića, Hendeka, Jalske, Kaldrma, fra Grge Martića, Strme, Mustafe Hukića, Muftije efendije Kurta, Mejdana i dijela ulice Bosne Srebrene.

I građani naselja Moluhe i Drežnik će imati zastoj u vodosnabdijevanju od 8,30 do 11,00 sati zbog nestanka električne energije, obavijestili su iz JKP “Vodovod i kanalizacija” Tuzla.

Pored najavljenih radova, bez vode je Husino i dio Kiseljaka zbog kvara koji će biti otklonjen u toku dana.

U MUP-u TK dobili smo informaciju da je u protekla 24 sata javni red i mir narušen 1 puta, evidentirano je 6 krivičnih djela. Dogodilo se 7  saobraćajnih nesreća, u kojima su povrijeđene 4 osobe.

Tuzlanski vatrogasci su u protekla 24 sata gasili požar na napuštenoj kući u ulici Atik Mahala, te automobil u Gornjoj Tuzli. Obavili su i 2 tehničke intervencije a gasili su i 3 kontejnera.

JKP “Komunalac” Tuzla vrši odvoz smeća po planu i bez prekida.

Dežurni operativni u Centralnom grijanju d.d. Tuzla potvrdio nam je da sva naselja imaju tople radijatore.

Služba hitne medicinske pomoći je imala 185 intervencija u protekla 24 sata.

Servisnim informacijama dodajemo i lijepu vijest iz porodilišta gdje je u protekla 24 sata na svijet stiglo 9  beba, 4 dječaka i 5 djevojčica.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*