Zahirović: Kula Gradačac je favorit, ali želimo prvu domaću pobjedu

Odbojkašice tuzlanske Slobode prvi dio prvenstva u Premijer ligi BiH okončale su na 7. mjestu s 12 bodova. Zanimljivo je da su sve pobjede ostvarile u gostima, dok su jedini domaći bod osvojile u susretu sa ekipom BL Volej (2:3).

Novu priliku za prvu pobjedu u Mejdanu, Tuzlanke će imati sutra protiv ekipe Kula Gradačac koju su na startu prvenstva pobijedile u gostima 3:1.

Zbog zauzetosti dvorane, susret Sloboda – Kula Gradačac odigrat će se sutra.

– Kula Gradačac je sada druga ekipa u odnosu na početak prvenstva. Otišle su Amerikanke, a pojačali su se s našom bivšom igračicom Paulom Vujičić i jo jednom igračicom iz Banje Luke. Podigle su nivo igre što su pokazale na zadnjoj utakmici protiv BL Voleja. Iako su izgubile 3:1, svi su setovi završavali na razliku, tako da su bile vrlo blizu osvajanju barem boda – kaže za Fenu trener Slobode Nihad Zahirović.

Obzirom da je riječ o posljednjoj utakmici odbojkašica u Tuzli ove godine, igračice Slobode pokušat će se od publike oprostiti petom pobjedom, a prvom na svom parketu.

-Ako budemo odigrali kao što znamo, odnosno, kao u prošlom kolu u Goraždu, možemo se nadati pobjedi. Kula Gradačac je na tabeli ispred nas, tako da ulogu favorita prepuštamo njima – rekao je trener Tuzlanki.

Ocjenjujući prvi dio sezone, Zahirović je naveo da su podbacili u dvije utakmice.

– Propust smo napravili protiv ekipe HE na Drini u Tuzli (0:3) koja je bila naša najlošija utakmica i protiv Radnika u Bijeljini gdje smo vodili 2:0, a na kraju smo poraženi. S tri boda već bismo bili u gornjem dijelu tabele – zaključio je Zahirović.

Utakmica 10. kola Sloboda – Kula Gradačac igra se sutra od 19.00 sati.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*