Sloboda u derbiju svih derbija nadigrala Bosnu RJ

Košarkaši tuzlanske Slobode u derbiju svih derbija pred 3.500 svojih navijača savladali su vječitog rivala Bosnu RJ sa 77:64.

Sloboda je prvu četvrtinu riješila u svoju korist rezultatom 26-14, pa je već tada Bosna imala težak zadatak da se vrati u utakmicu. Ipak, već do poluvremena, situacija je za gostujući tim djelovala dosta bolje. Bosna se vratila u meč, a rezultat je na poluvremenu bio 41-36 za domaći tim. Ipak, Sloboda se ponovo odvaja na nešto veće vodstvo u trećoj četvrtini, mada je Bosna uspijevala u više navrata da utakmicu vrati u egal.

Međutim, do kraja ovog perioda Sloboda je imala jako dobru prednost rezultatom 59-51. Do kraja meča se situacija nije značajnije mijenjala, pa je na kraju Sloboda slavila pobjedu rezultatom 77-64. Za Slobodu je Devonte Brown postigao 14 poena, uz 2 skoka i 4 asistencije.  Goran Ikonić je za Bosnu ubacio 16 poena uz skok i asistenciju, dok je Haris Delalić ubacio 15 poena, uz 6 skokova i asistenciju. Bosna nakon 14 kola uz utakmicu manje ima omjer od 10 pobjeda i 3 poraza te je ubjedljiv lider prvenstva, ali je situacija na tabeli iza Bosne znatno interesantnija.

(bhbasket)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*