Sarajevo, Željezničar i Mladost se plasirali u polufinale

Sarajevo, Željezničar i Mladost su se plasirali u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine.

Sarajevo je nakon trijumfa 2:0 nad Travnikom na Koševu u gostima protiv federalnog prvoligaša odigrao neriješeno rezultatom 2:2.

Vodeći gol za Sarajevo pao je u 5. minuti, a strijelac je nakon ubačaja sa desne strane bio Husejinović koji je sjajno glavom u padu matirao domaćeg golmana Đurića. Domaćin je izjednačio već u 15. minuti kada je Jusufbašić uz dosta sreće pogodio Adilovićevu mrežu. Jusufbašić je u 26. minuti još jednom pokušao ugroziti gol Sarajeva, ali je ovaj put Adilović bio siguran. Pet minuta kasnije Adilović je još jednom bio na visini zadatka nakon Smajićevog šuta sa pet metara.

Travnik je u 41. minuti susreta pogodio prečku. Smajić je šutirao iz okreta, Adilović je bio već savladan, ali se zatresao samo okvir njegovog gola. Posljednju priliku u prvom poluvremenu imalo je Sarajevo, ali je šut Radovca sa 20 metara odbranio golman domaće ekipe.

Husejinović je već u prvoj minuti nastavka imao priliku postići drugi pogodak na utakmici, ali je njegov šut iz slobodnog udarca bez problema odbranio Đurić. Sarajevo je povelo ponovo u 55. minuti, a streijelac je bio Ahmetović koji je samo pet minuta ranije zamijenio Bekića. U 58. minuti Travnik je došao do novog poravnanja rezultata. Odbrana Sarajeva je “spavala”, što je iskoristio Kadrić i pogodio za 2:2.

Željezničar je dočekao Radnik na Grbavici i slavio je sa 2:0, te sa ukupnih 4:2 prošao u polufinale Kupa. U prvih pola sata nije bilo značajnijih dešavanja, a potom je Stevanović u 30. minuti šutirao pravo u golmana gostiju Lučića. Gosti su prvi put zaprijetili u 37. minuti, no šut Franića iz slobodnog udarca otišao je pored gola Plavih. Najbolju priliku u prvom poluvremenu za Plave propustio je Zeba u 40. minuti kada je izašao sam na Lučića, no loše je reagovao i šutirao pored gola i velika prilika je otišla u nepovrat.

Dvije minute prije kraja poluvremena nakon kornera je pokušao i Bogičević, ali je njegov šut bez problema zaustavio Lučić. Željezničar je u drugom poluvremenu nastavio dominirati, a vodstvo Plavima donio je Nikolić pogotkom glavom nakon Blagojevićeve asistencije u 72. minuti. Konačnih 2:0 nakon kontranapada postavio je Bekrić deset minuta kasnije.

Mladost je u prvom susretu savladala najugodnije iznenađenje u Kupu ove sezone Bosna Semu rezultatom 6:3, a i u uzvratu na koševu je slavila rezultatom 3:2.

Mladost je došla u vodstvo već u 3. minuti nakon što je Hrelja srušen u kaznenom prostoru domaćina. Siguran realizator penala bio je Maksimović za 1:0. U 15. minuti Bosna je izjednačila preko Oglečevca. Na samom početku drugog poluvremena Mladost je povela sa 2:1. Nakon lijepe akcije Husić je pogodio za novo vodstvo gostiju. Na 3:1 posvisio je Maksimović nakon greške golmana domaćih u 70. minuti susreta, a deset minuta prije kraja domaćin je uspio postići i drugi pogodak za konačnih 3:2.

Posljednjeg polufinalistu dobit ćemo nakon susreta Široki Brijeg – Zrinjski koji počinje u 17 sati. Široki je slavio u Mostaru rezultatom 2:0 i veliki je favorit za prolaz dalje.

Rezultati revanš susreta četvrtfinala Kupa BiH:

Travnik – Sarajevo 2:2 (ukupan rezultat 2:4)
Željezničar – Radnik 2:0 (ukupan rezultat 4:2)
Bosna Sema – Mladost 2:3 (ukupan rezultat 5:9)

(Vijesti.ba / Klix / RTV7))

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*