Tuzlanski Fa11out izdao za Londonsku izdavačku kuću Bad Taste Recordings

Producentski duo Fa11out iz Tuzle, u saradnji sa članovima Bad Company UK,objavio je traku Black Bones za britansku izdavačku kuću Bad Taste Recordings,koja postaje veliki hit na festivalima širom svijeta i nalazi se u setovima Dj-eva kao što su Bad Company UK, Noisia, Optiv, Ed Rush, Maztek, Roni Size i drugi. Black Bones vas vozi kroz napeti protok udaraljki, poduprt pretećim teksturama izobličenja, koje grade i oslobađaju moćan i potpuno jasan zvuk ogromnih razmjera. Frenetičan i precizno postavljen mehanizam udaraljki pomjera zidove impresivno dizajniranog basa u nemilosrdno efikasan široki format, osiguravajući potpunu devastaciju rejva.

Njen autor je Senad Nurkanović (Fa11out), tattoo artist i muzički producent, koji već niz godina sarađuje sa izdavačkom kućom Bad Taste Recordings kao digital painter i grafički dizajner. Tokom posljednjih par godina izrađuje kovere za neke od najvećih svjetskih imena produkcije elektronske muzike.Kombinacijom Senadove muzičke produkcije, digitalnog paintinga i Vegasovih 20 godina iskustva na sceni, traka se rađa u obliku teme nuklearne apokalipse i mračnog rejverskog ambijetna.

 

Fa11out je producentski duo iz Tuzle, (Bosna i Hercegovina) osnovan 2009. godine, kojeg čine Senad Nurkanović i Irfan Brković. Njihovu produkciju karakteriše specifičan drum and bass zvuk poznatiji kao neurofunk drum and bass. Zaslužni su za promociju drum and bass muzike u Tuzli i BiH. Postali su prepoznatljivi organizirajući mnoge evente sa regionalnim i svjetskim producentima, u namjeri da prezentuju i očuvaju drum and bass kulturu.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*