Protiv Gibraltara nekoliko novajlija u dresu ‘Zmajeva’

U Trening centru Nogometnog saveza BiH danas je počelo okupljanje seniorske nogometne rezprezentacije Bosne i Hercegovine pred naredne susrete ‘Zmajeva’ s reprezentacijama Gibraltara i Albanije.
Selektor Mehmed Baždarević, te igrači Kenan Pirić i Dario Đumić prvi su dočekali medijske ekipe u Trening centru i razgovarali o predstojećim susretima.

Za Baždarevića je važno da svi pozvani dođu u Zenicu i obave ljekarske preglede, a do subote ima se dovoljno vremena da se provjere svi nogometaši.

-Najvažnije je da nema povrijeđenih igrača, ali ima dosta umora kod onih koji stalno igraju utakmice, tako da ćemo večeras napraviti analizu stanja u selekciji. Pred nama je teška utakmica, jer su nam tri boda neophodna za ono što nas čeka poslije. Učiniti ćemo sve da ostvarimo pobjedu koju svi očekuju- kazao je selektor Baždarević.

Naredne dvije utakmice izvrsna su prilika da stručni štab vidi na djelu i debitante koji su pozvani za ova dva susreta. Za sada se zna da su svi debitanti bili pod stalnom prismotrom stručnog štaba i skauta, da je praćena njihova igra i forma, a nakon dolaska u ‘Zmajevo’ gnijezdo na njima je da se dokažu.

-Ne znam da li će igrati, ali odabrat ćemo najboljih jedanaest koji moraju odraditi posao, ali rano je govoriti o tome ko će igrati- kazao je bez okolišanja  Baždarević.

Njega najviše brine izostanak kapitena Edina Džeke na subotnjem meču s Gibraltarom, koji je u izvrsnoj golgeterskoj formi.

-Njegov izostanak i ostalih igrača će se osjetiti, ali neće poremetiti rad i našu igru- rekao je Baždarević, koji priželjukuje da još  nekoliko standardnih igrača poboljša svoju formu i zaigra u klubu.

Na prvom susretu s medijima debitant Dario Đumić nije krio svoju  radost da je dobio poziv za reprezentaciju, jer mu je ispunjen sportski san.

-Sretan sam i ponosan zbog poziva i mislim da ću se predstaviti u što boljem svjetlu. Trebamo što bolje odigrati na treningu, a selektor će odlučivati o minutaži. Neće biti lako, ali računamo na tri boda- istakao je Đumić.

Za golmana Pirića je najvažnije da je dobio povjerenje stručnog štaba, a raduje ga da “smo svi u formi, jer je svaki rezultat za nas bitan”.

Komunikacija s medijima je i odlična, već sutra će prvi trening biti otvoren za predstavnike medijskih kuća.

Za ovo okupljanje pozvani su Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Kenan Pirić, Ermin Bičakčić, Toni Šunjić, Edin Cocalić, Ervin Zukanović, Dario Đumić, Sead Kolašinac, Daniel Pavlović, Miralem Pjanić, Mario Vrančić, Gojko Cimirot, Sanjin Prcić, Amer Gojak, Edin Višća, Avdija Vršajević, Danijel Miličević, Rade Krunić, Riad Bajić, Vedad Ibišević, Armin Hodžić, Kenan Kodro i Milan Đurić.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*