Robin Haase savladao Mirzu Bašića i donio prednost Holandiji protiv BiH

Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je u prvom meču protiv Holandije u susretu drugog kola Prve euro-afričke zone Davis Cupa. Mirza Bašić je poražen od Robina Haasea rezultatom 3:1 (6:4, 6:2, 5:7 i 6:3).
U prvom setu oba tenisera bila su sigurna na svoj servis sve do osmog gema kada su viđena tri vezana brejka. Dva je napravio Holanđanin i to mu je bilo dovoljno da dobije prvi set rezultatom 6:4.

Bašić je igrao loše od rezultata 3:3 u prvom setu, a nastavio je tako i u drugom. Naš teniser bio je previše nervozan. Hase je odmah na početku poveo sa 3:0, da bi na kraju dobio set sa 6:2.

Naš teniser je u šestom gemu trećeg seta spasio dvije brejk lopte. Odmah u narednom gemu Hase je uspio spasiti dvije brejk lopte, međutim Bašić mu je oduzeo servis. U desetom gemu Bašić je spasio tri pet brejk lopti, ali je šestu iskoristio Haase i izjednačio na 5:5. Ipak, pri tom rezultatu Bašić je napravio brejk, odbranio ga i smanjio rezultat na 1:2 u setovima.

Treći set je očajno otvoren po Bosnu i Hercegovinu, jer je Haase došao do prednosti 3:0. Naš teniser se vratio i izjednačio na 3:3, ali je do kraja posustao i ponovo izgubio servis u osmom gemu, a brejk loptu je poklonio duplom greškom.

Drugi meč uskoro igraju Tiemo De Bakker i Damir Džumhur.

(Vijesti.ba / SCsport)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*