FK Krupa dočekuje fudbalere Slobode

U 4. kolu Lige za prvaka BiH FK Sloboda Tuzla snage će odmjeriti protiv FK Krupa od koga su fudbaleri Slobode izgubili rezultatom 3-0 u augustu protekle godine, ali Vlado Jagodić ističe kako Sloboda ima svoj plan koji bi joj mogao donijeti pozitivan rezultat.

-Kroz lijep razgovor i dobru analizu onoga što je bilo iza nas, ali posebno onoga što slijedi, došli smo do zajedničkog razmišljanja da bi nam mnogo značilo da ponovimo dobar rezultat i u Krupi. Sigurno je da se kroz prve polufinalne utakmice kupa ne može ništa još znati, ali bez obzira na to mi ćemo sve učiniti da završimo, ako ništa drugo, kao četvrtoplasirani, rekao je Jagodić.

Sloboda današnju utakmicu igra bez kapitena Ordagića koji zbog povrede nije trenirao i propustit će utakmicu u Krupi, a zbog kartona utakmicu će propustit Subić.

-To su nekakve situacije koje meni nalažu da dobro razmislim zbog specifične igre Krupe na domaćem terenu te da donesem onu odluku koja će nama vjerovatno donijeti pozitivan rezultat. Optimista sam i nema razloga da ne budem. U svaku utakmicu do kraja ovog doigravanja mi ćemo sigurno ući s namjerom da pobijedimo. Da li će naša igra biti dovoljna za pobjedu vidjet ćemo, kazao je trener Jagodić.

Najprijatnije iznenađenje BH Telecom Premijer lige ove sezone, FK Krupa u proljetnom dijelu  nije upisala pobjedu, ali pred utakmicu protiv  Slobode najavljuju prvu pobjedu u proljetnom dijelu šampionata.

– Analizirali smo Slobodu, znamo vrline i mane ove ekipe i to smo iskoristili da se ove nedjelje dobro pripremimo za njih. Odmorni smo, imamo ogroman motiv i veliku želju za pobjedom. Naravno, i Sloboda ima svoje ambicije, poneseni su pobjedom u Bijeljini i sigurno da se i oni nadaju novim bodovima. Međutim, mi smo, nakon rezultatski lošeg izdanja u Mostaru, u mečevima sa Radnikom i Željezničarom najavili izlazak iz krize i vjerujem da će u subotu stići nagrada za to , rekao je trener FK Krupa Slobodan Starčević za fkkrupa.com.

Utakmica između FK Krupa i FK Sloboda igra se u subotu na Gradskom stadionu u Krupi na Vrbasu sa početkom u 16:30 sati.

FK SLOBODA

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*