Sead Kolašinac karijeru nastavlja u Arsenalu

Prema pisanju engleskih medija među kojima je i ugledni Guardian, defanzivac Schalkea i bh. reprezentativac Sead Kolašinac naredne će sezone igrati za Arsenal.
Guardian piše da je Arsenal uvjerio Kolašinca da dođe na Emirates, tako da je njegov prelazak u Everton, klub s kojim je bio u naprednoj fazi pregovora, definitivno propao.

Dvadesettrogodišnji defanzivac još uvijek ima ugovor sa Schalkeom, koji ipak ističe u junu, tako da će u Arsenal doći kao slobodan igrač.

Ovo je drugi put da Arsenal “krade” igrača Evertonu u posljednjih godinu dana, jer je ranije potpisao ugovor sa španskim napadačem Lucasom Perezom, koji je doveden iz Deportiva La Corune u Augustu.

Kolašinac je rođen u Karlsruheu u Njemačkoj, a igrao je za U18, U19 i U20 reprezentacije ove zemlje, nakon čega se odlučio za reprezentaciju BiH, zemlju svojih roditelja. Dosad je odigrao 23 utakmice za Zmajeve, dok je za Schalke upisao 118 nastupa od dolaska iz Stuttgarta 2011. godine.

Bh. Tenka su pomno pratili Milan i Chelsea, a njegov dogovor s Arsenalom je pomalo iznenađujući jer zvanično još uvijek nije poznato da li u klubu ostaje dugogodišnji menadžer Arsene Wenger.

Klix.ba

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*