Rusmir Malkočević i Ervin Rahmanović na reprezentativnim pripremama

Najbolji sportista grada Tuzle za 2016. godinu, državni rekorder, seniorski prvak Balkana Rusmir Malkočević se  zajedno sa klupskim kolegom Ervinom Rahmanovićem i trenerom Elvisom Fatićem, od  10. aprila nalazi na reprezentativnim pripremama u Makarskoj.

Pripreme u Makarskoj organizuje Atletski Savez BiH za sve potencijalne kandidate za nastup na balkanskim prvenstvima,  evropskim i svjetskim prvenstvima, sa posebnim  osvrtom  za  nastup na Timskom prvenstvu Evrope.

Rusmira Malkočevića ove godine očekuje najvažnije takmičenje „EVROPSKO PRVENSTVO-U23“ na kojima očekuje plasman u finale, ali i  nastup na Prvenstvu  Balkana i odbrana titule seniorskog prvaka Balkana.

Obzirom da je Rusmir Malkočević već ove godine postavio novi dvoranski rekord u disciplini 400 m, prema riječima njegovog trenera Elvisa Fatića, cilj je da se ove godine trči 400 m prepone ispod 51.00, s, ali i ispunjenje olimpijske norme za nastup na Ljetnim olimpijskim igrama koje će se održati 2020. godine.

Mladi Ervin Rahmanović ove godine kao junior će nastupiti na Prvenstvu Balkana za  juniore i seniore, zatim Timskom prvesntvu Evrope , kao i na Evropskom prvenstvu za juniore.

“Ove godine kada AK „Sloboda-Tehnograd“ proslavlja Jubilej 70 godina postojanja,  Rusmir Malkočević,  Ervin Rahmanović  su garancija da ćemo ponovo imati učesnike Olimpijskih igara”, navode iz kluba.

(RTV7)

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*