Atletico i Reala prvi polufinalisti Lige prvaka, večeras preostala dva susreta četvrtfinala

Madridski klubovi Atletico i Real prvi su polufinalisti nogometne Lige prvaka.

U četvrtfinalnom revanš susretima Atletico je na gostovanju u Leicesteru remizirao protiv istoimenog engleskog prvaka 1:1 (0:1), dok je Real Madrid na Santiago Bernaubeu u produžetku eliminirao Bayern iz Munchena rezultatom 4:2 (1:2, 0:0).

Vodeći gol za Atletico postigao je Saul Niguez u 26. minuti, a rezultat je u drugom poluvremenu poravnao Jamie Vardy u 61. minuti. Španski tim je prošao u dalje takmičenje zahvaljujući minimalnoj pobjedi u prvom susretu odigranom prije sedam dana u Madridu sa 1:0.

Nogometaši Real Madrida su do svog osmog uzastopnog nastupa u polufinalu Lige prvaka došli pobjedom u produžetku, nakon što je u regularnom toku Bayern uspio da nadoknadi prednost Šapnaca 2:1, iz prvog susreta u Munchenu.

Vodeći gol za Bavarce postigao je Robert Lewandowski u 53. minuti iz penala, rezultat je izjednačio Cristiano Ronaldo u 76. minuti, a samo dva minuta kasnije njemački tim je došao do novog vodstva autogolom Sergia Ramosa. U 84. minuti Bayern je ostao sa deset igrača nakon što je Arturo Vidal dobio drugi žuti karton.

Oslabljeni Bayern u produžetku susreta nije uspio da pruži jači otpor i Real je sa dva nova pogotka Cristiana Ronalda u 105. i 110. minuti, te golom Marca Asensia u 115. minuti osigurao nastup u polufinalu.

U preostala dva četvrtfinalna revanš susreta Juventus u gostima kod Barcelone brani prednost 3:0, kao i Monaco, koji je u Dortmundu slavio sa 3:2 protiv Borussije.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*