Sarajevo slavilo u gostima kod Mladosti i ušlo u finale Kupa BiH

Na Koševu je prije sedam dna rezultat glasio 1:1, te je Sarajevo od početka krenulo silovito ka Velićevom golu. Prvo je Novaković šutirao sa 25 metara, ali je golman Mladosti uspješno intervenisao.

U 11. minuti Hebibović je pogodio stativu, a potom je sudija Mujić u 18. minuti dosudio penal za Sarajevo nakon što je Musić igrao rukom u svom kaznenom prostoru.

Odgovornost na sebe je preuzeo Sarić, ali je Velić fantastično odbranio njegov udarac sa bijele tačke. Ovo je Sariću bio drugi promašeni penal zaredom nakon što je njegov udarac protiv Zrinjskog zaustavio Pirić.

Samo dvije minute kasnije Hebibović je bio u dvije ovelične šanse u razmaku od samo pet sekundi. Najprije je njegov udarac sa desetak metara odbranio Vlić, a u nastavku akcije nakon katastrofalne reakcije odbrane domaćina još jednom pogodio stativu.

Mladost je prvi put zaprijetila u 25. minuti kada je Maksimović sa dvadesetak metara iz voleja šutirao, ali pravo u Pavlovića koji je bez problema uhvatio loptu.

Nakon pola sata igre i Hodžić je uputio dalekometni udarac, a lopta je pogodila prečku Velićevog gola.

Pet minuta kasnije Hebibović je lijepo uposlio Ahmetovića, ali napadač Divova glavom šutira pored gola.

Gosti su na novu priliku čekali sve do 43. minute kada Brkić šutira sa ivice kaznenog prostora, ali lopta odlazi daleko preko gola. Brkić je u posljednjoj minuti prvog poluvremena bio u još jednoj šansi, a skoro sa iste pozicije ovaj put je šutirao u okvir gola, ali je Pavlović sjajno obranio.

Sarajevo je povelo u 29. sekundi drugog poluvremena. Ahmetović je asistirao Duljeviću koji sa ivice kaznenog prostora pogađa desni donji ugao Velićevog gola za slavlje oko hiljadu navijača Bordo tima.

Sarajevo je nastavilo sa napadima, a u 48. minuti Velić je intervenisao nakon Sarićevog šuta sa dvadesetak metara i odbio loptu u korner.

Nakon tačno sat vremena igre Sarajevo je postiglo i drugi pogodak i na taj način obezbjedilo prolazak u finale.

Sarić je sjajno uposlio Hodžića na desnoj strani, a bek ekipe s Koševa pronalazi Crnkića na drugoj stativi koji bez problema matira Velića za velikih 2:0.

Do kraja susreta Sarajevo je kontrolisalo igru, a Mladost je zaprijetila u 69. minuti kada je Šišić šutirao pored gola i u 81. kada Brkić iz daljine šutira, također neprecizno.

Na 3:0 povisio je Kovačević u 83. minuti. Hebibović je ostavio loptu rezervisti Bordo tima koji šutira poprilično slabo sa ivice kaznenog prostora, ali lopta je pogodila Isakovića i prevarila Velića.

Na 3:1 šutem sa dvadesetak metara smanjio je najbolji pojedinac u redovima Mladosti Brkić u 88. minuti, a samo minutu kasnije Brkić je sa skoro iste pozicije pogodio i za konačnih 3:2.

Brkić je do hat-tricka mogao doći u 90+3. minuti kada je Mladost dobila penal. Brkić je izveo “panenku”, ali je pogodio prečku. na odbijenu loptu natrčao je jedan igrač Mladosti i nabio je visoko preko gola.

Drugog finalistu odučit će Željezničar i Široki Brijeg. Širokobriježani su na Pecari slavili rezultatom 1:0, a današnji revanš na Grbavici je zbog snijega odgođen za narednu srijedu.
(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*