planeta_tuzlanka

Dan planete Zemlje obilježava se danas i sutra u RK “Tuzlanka”

Povodom Svjetskog dana planete  Zemlje u RK “Tuzlanka” danas i sutra će biti vrlo zabavno.

Danas će u igraonici na 4. spratu robne kuće biti organizovana radionica. Djeca će sa svojim učiteljicama i volonterima Organizacije „Osmijeh za Osmijeh“, izradjivati radove o temi “Voda, zrak, ljudi, biljke” koji će biti izloženi u prizemlju na panou Planetae Zemlja.

Također, sutra, 22.aprila, u periodu od 12,00 do 20,00 sati u igraonici će djeca izrađivati  lutkice, igračke  i slično  od starog papira, kartona i raznih korištenih materijala.

Cilj ovih radionica je da  kroz igru i zabavu i “Tuzlanka”  skrene pažnju .kako djeci tako i roditeljima. na značaj očuvanja životne sredine u kojoj živimo i potrebu svakog pojedinca da da svoj doprinos i ponaša se savjesno prema planeti na kojoj živimo.

Dok se djeca budu zabavljala u igraonici, roditelji mogu posjetiti sajam radova, koji će biti upriličen u prizemlju Robne kuće “Tuzlanka” danas i sutra od 12,00 do 20,00 sati. Radovi  su takođe o temi očuvanja prirode.

“Učinite svoje srce plemenitim i na ovaj dan i kupite poklon napravljen od djece iz  Centra za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Tuzla.Nadamo se da će Robna kuća Tuzlanka  ovim aktivnostima skrenuti pažnju  ljudi na važnost očuvanja svoje okoline, prirode te ih potaknuti da osvijeste problem zagađenja okoliša”, poručuju iz Tuzlanke.

(RTv7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*