(VIDEO) Gimnastičarka “Slobode” Amila Bećirović najuspješnija sportiskinja Tuzle za 2023.godinu

Amila Bećirović iz Kluba ritmičko sportske gimnastike “Sloboda”, proglašena je za najuspješniju spotiskinju Tuzle za 2023.godinu, na tradicionalnoj manifestaciji održanoj u Narodnom pozorištu Tuzla, u organizaciji Sportskog saveza Grada Tuzla.

Plasman i učešće na 40.Svjetskom seniorskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici u španskoj Valenciji, plasman i učešće na 39. Evropskom prvenstvu glavnom gradu Azerbejdžana Bakuu, kao i prvo mjesto u kategorija seniorki na Međunarodnom turniru „Srce čelika 2023“, bilo je dovoljno da stručni žiri proglasi Amilu Bećirović za najuspješniju u protekloj godini.

Proglašeni su i najuspješniji u olimpijskim i neolimpijskim sportovima u svim uzrastnim kategorijama, najbolji treneri, sportski radnici i sponzori sporta. Nagrada za životno djelo dodijeljena je tuzlanskom atletskom olimpijcu Vinku Galušiću.

Pokrovitelj i ovogodišnje manifestacije „Izbora sportiste godine Tuzla 2023“ bio je Grad Tuzla, koji je za najuspješnije sportiste obezbjedio nagrade u ukupnom iznosu 15.000 KM. Ovom prilikom se prisutnima obratio i gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić, a u ime stručnog žirija na manifestaciji je govorio Muris Đug.

Ovaj već 63. izbor najboljih sportista Tuzle obogatio je i zabavni program, u kojem su učestvovali Azur Jahić, Denis Hadžić i Plesni klub Flamenko.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*