Delegacija MRV obilazi mjesta stradanja Bošnjaka, Srba, Hrvata i Jevreja

Delegacija Međureligijskog vijeća (MRV) u BiH obići će danas mjesta stradanja Bošnjaka, Srba, Hrvata i Jevreja, kako bi bila skrenuta pažnja na neophodnost poštivanja svih žrtava, bez obzira na njihovu vjersku ili nacionalnu pripadnost, saopćeno je iz MRV.

Obilazak Kazana, Križančevog sela, Kruščice i Korićanskih stijena će zajednički predvoditi predsjednik MRV-a episkop Grigorije i članovi Skupštine kardinal Vinko Puljić, zamjenik reisu-l-uleme Husein ef. Smajić i Boris Kožemjakin u ime Jevrejske zajednice.

Na obilazak mjesta stradanja su pozvani i članovi Predsjedništva BiH, premijer Federacije BiH i predsjednik Republike Srpske, predstavnici Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Srednjobosanskog i Kantona Sarajevo, te načelnici općina Stari Grad, Vitez i Kneževo.

U 9.15 molitvu na Kazanijma predvodit će episkop Grigorije, u 11.30 molitvu će u Križančevom selu predvoditi kardinal Vinko Puljić. Potom će u Kruščici molitvu predvoditi Boris Kožemjakin, a na Korićanskim stijenama to će učiniti ef. Smajić.

BHRT

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*