Komisija za obrazovanje, kulturu, sport i mlade Skupštine Tuzlanskog kantona: Inicijativa da se 25. maj proglasi danom žalosti u FBiH

Komisija za obrazovanje, kulturu, sport i mlade Skupštine Tuzlanskog kantona je na 34. sjednici, koja je održana ove sedmice, usvojila i uputila u skupštinsku proceduru inicijativu kojom se, ukoliko bude prihvaćena na sjednici Skupštine, od Vlade Federacije Bosne i Hercegovine traži da se 25. maj – Dan pogibije 71 osobe na tuzlanskoj Kapiji proglasi danom žalosti na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Skupština Tuzlanskog kantona je i ranije ovu inicijativu upućivala Vladi Federacije Bosne i Hercegovine smatrajući da dan kada je u Tuzli život izgubila 71 mlada osoba treba biti proglašen danom žalosti na cijeloj teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Kako Vlada Federacije BiH nije reagovala po ovom pitanju, a Vlada Tuzlanskog kantona je odlukom proglasila 25. maj danom žalosti na području Tuzlanskog kantona, Komisija želi ponovo aktuelizirati i pokrenuti aktivnosti proglašenja 25. maja danom žalosti na teritoriji cijele Federacije BiH.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*