(FILES) A combination of handout pictures created in London on May 15, 2017 shows undated police handout photographs released by Greater Manchester Police of 'Moors murderers' Ian Brady (L) and Myra Hindley (R). Brady has died in high-security hospital at the age of 79, a spokesperson for the NHS trust in Merseyside said on May 15, 2017. Brady along with his then-girlfriend Myra Hindley, who died in prison in 2002, dubbed the Moors murderers, kidnapped and murdered five children in the 1960s and buried at least four of their bodies on Saddleworth Moor near Manchester in northwest England. / AFP PHOTO / GREATER MANCHESTER POLICE / - / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / GREATER MANCHESTER POLICE " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Masovni ubica ni na samrti nije rekao gdje je zadnje tijelo

Ubica djece i jedan od najokrutnijih britanskih zločinaca Ian Brady, poznat po leševima koje je zakopavao u močvaru, umro je u 79. godini u psihijatrijskoj bolnici u Merseysideu, odbivši da kaže gdje je zakopao posljednje tijelo.

Zločinac je bio u zatvoru od 1966. godine, a poznat je po strašnim ubistvima djece, za koja se nikada nije pokajao. Njegova saučesnica u zločinu Myra Hindley umrla je 2002. godine u zatvoru.

Brady je u psihijatrijsku bolnicu premješten 1985. godine, gdje se godinama izgladnjivao. Umro je nakon 19 godina provedenih u zatvoru i 31 godine u psihijatrijskim bolnicama.

Portparol bolnice rekao je da ne zna da li je iko bio sa Bradyjem u njegovim posljednjim trenucima, ali je naveo da Brady ni tada nije želio da kaže gdje je zakopao leš mališana kojeg je posljednjeg ubio.

Riječ je o tijelu Keitha Bennetta, jedne od pet žrtava, koje je šezdesetih godina prošlog vijeka sa svojom “partnericom” Brady oteo, mučio i ubio.

Hindleyjeva je, zajedno sa svojim partnerom Bradyjem, učestvovala u zloglasnim “Ubistvima u močvari”.

Njih dvoje su oteli, seksualno zlostavljali, mučili i na kraju ubili troje djece koja su imala između 10 i 12 godina, te dvoje tinejdžera u dobi od 16 i 17 godina.

Sva ubistva počinjena su između juna 1963. i oktobra 1965. godine.

Slučajevi su postali poznati, jer su grobovi dvije žrtve nađeni na području Saddleworth močvare. Jedan grob otkriven je tek 1987. godine, takođe, u močvarnom području.

Istražioci vjeruju da je tamo zakopano i tijelo posljednje žrtve, ali, uprkos opsežnoj istrazi, ono nikad nije pronađeno, navode britanski listovi.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*