Prijem za delegaciju Karate saveza Tuzlanskog kantona i članove ženske i muške kadetsko-juniorske ekipe regije Tuzla

Danas je, u Gradskoj upravi Tuzla, gradonačelnik Jasmin Imamović upriličio prijem za delegaciju Karate saveza Tuzlanskog kantona i članove ženske i muške kadetsko-juniorske ekipe regije Tuzla, koji su učestvovali na 15. Evropskom prvenstvu za regije, održanom u Prištini na Kosovu. Ana Zoletić, Amina Fejzić, Dina Mahmud, Belma Omerović, Dajana Crnoglavac, Omar Ovčina, Mirza Aljić i Bakir Kadrić, iz Tuzle, osvojili su bronzane medalje i treća mjesta, u izuzetno jakoj konkurenciji najboljih evropskih ekipa.

Prema riječima predsjednika Karate saveza TK, Fikreta Selmana, djevojke su na putu do medalje savladale ekipe Bara iz Crne Gore, Kardeniz iz Turske i Kosova. U polufinalu su poražene od aktuelnih prvaka Evrope, ekipe Marmara iz Turske. Muškarci su pobjedili ekipe Kosova, Crne Gore i Makedonije, dok su u četvrtfinalu poraženi od aktuelnih prvaka Evrope, ekipe Marmare iz Turske.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović ovom prilikom prisutnim takmičarkama i takmičarima i njihovim trenerima, čestitao je na ostvarenim sportskim uspjesima, poželivši da i u budućnosti nastave nizati rezultate koji predstavljaju veliki uspjeh i promoviraju tuzlanski sport u svijetu. Ovom prilikom, gradonačelnik Imamović mladim sportistima poželio je mnogo sportske sreće na predstojećim takmičenjima, kao i plasman na Olimpijske igre mladih, koje će se održati u Buenos Airesu, na kojim pravo učešća imaju juniori od 16 do 18 godina.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*