Mlada reprezentacija BiH poražena na gostovanju u Švicarskoj

Švicarci su poveli iz prve prave prilike. U 12. minuti konfuznu reakciju naše odbrane iskoristio je kapiten Nicolas Haas i pogodio za 1:0.

Naša selekcija, koja je sa tribina imala veliku podršku pedesetak članova BHF-a, je prvi put zaprijetila Kobelovom golu u 41. minuti. Mićo Kuzmanović je sjajno prošao pored dva Švicarca, ali je šutirao sa desetak metara veoma neprecizno.

Švicarci su opasno zaprijetili odmah na početku drugog poluvremena kada je Fernandes šutirao, ali Karačić je odlično odbranio njegov udarac.

U 54. minuti Menalo je sjajno šutirao sa 20 metara, ali je Kobel sjajno odbranio i odbio loptu u korner.

Najbolju priliku za našu reprezentaciju propustio je ponovo Menalo pet minuta kasnije, kada je izašao sam na Kobela, lijepo ga prebacio, ali se lopta obila od prečku u gol-aut.

Grgić je u 81. minuti sjajno šutirao sa 25 metara, a Karačić prelijepom paradom izbija loptu u korner.

Do kraja susreta Švicarci su rutinski sačuvali rezultat i osvojili tri boda.

Susret je sa tribina pratio i selektor seniorske nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević.
Za BiH su igrali: Karačić, Todorović, Mihojević, Radeljić, Memija, Redžić (66. Lončar), Gojak, Kuzmanović (70. Anđušić), Hadžiahmetović, Menalo i Beganović (81. Aganspahić).

Zanimljivo, ili bolje rečeno sramotno, je da je u vrhu napada trebao igrati Ermedin Demirović koji zbog propusta administracije NSBiH nije uopće uveden u protokol za utakmicu, te je susret morao posmatrati sa tribina.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*