London: Broj poginulih u požaru porastao na 79

Bilans žrtava požara u lonodonskom Grenfell soliteru porastao je na 79, izjavila je policija. Komandant policije Metropolitana,  Stuart Cundy je rekao da je pet osoba formalno identifikovano, a 74 je nestalih. Neke od porodica su izgubile više članova.

Prema ranije objavljenim podacima, broj stradlih ili nestalih nakon požara u višespratnici bio je 58. Zvaničnici su naveli da se soliter Grenfell tower još pretražuje, dodajući da je to veoma stresno za porodice koje su živjele u toj 24-spratnoj zgradi.

Vlasti istražuju da li ima elemenata krivičnog djela kada je u pitanju požar u londonskom soliteru. Stanovnici zgrade i komšije zahtijevaju odgovore na pitanje kako je požar tako brzo zahvatio čitavu zgradu i zarobio toliki broj ljudi unutra.

Mediji su prenijeli da su prilikom renoviranja zgrade u nju ugrađeni jeftiniji materijali koji su manje otporni na vatru.

Objava policije uslijedila je netom prije početka minute šutnje kojom se u vladinim zgradama u Britaniji odaje počast smrtno stradalim i ostalim žrtvama stravičnog požara na sjeveru Kensingtona.

(federalna.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*