Izložba radova Dejana Slavuljice

U okviru 9. Kaleidoskopa u Ateljeu Ismet Mujezinović posjetioci će u četvrtak, 13.jula moći pogledati izložbu radova i ilustracija Dejana Slavuljice,  grafičkog dizajnera i asistenta na sarajevskoj Akademiji likovnih umjetnosti.

Nakon što je osnovnu i srednju školu završio u rodnoj Tuzli, Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu, Odsjek za grafički dizajn, upisuje 2004. godine, a završava je kao student generacije. Izlagao je na nekoliko samostalnih i velikom broju kolektivnih izložbi, u rodnom gradu, državi i inostranstvu.

Radeći u strip studiu “Torzo“ povezao se sa zaljubljenicima u strip, što je i sam bio. Pored prijateljskih veza koje su odatle potekle, studio je izdao i tri broja strip magazina „Comic roll“. Oduvijek su ga zanimale sve stvari vezane za likovnu umjetnost što je kasnije dovelo do različitih experimenata, ali i ovladavanje različitim tehnikama i upoznavanja sa nečim novim.

I pored toga što je diplomirani grafički dizajner, umjetničkoj publici, ali i kritici do sada se predstavljao sa crtežima, skulpturama, slikama, fotografijama, ali i drugim oblicima likovnog izraza. Član je Udruženja likovnih umjetnosti BiH, a do sada je osvajao prva mjesta za svoje plakate, odnosno ilustracije „Mali princ“, „20 godina tolerancije“, „Šestoaprilska izložba“ te „Tolkinfest“ Beograd.

Otvaranje izložbe je najavljeno za 19,00 sati.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*