Organizacija demobilisanih boraca Doma zdravlja Tuzla brine o svojim članovima

Organizacija demobilisanih boraca Doma zdravlja Tuzla tokom čitave godine redovnim aktivnostima brine o svojim članovima. Delegacija na čelu sa Enensom Šiljkom,predsjednikom i članovima Ružicom Grgić i Almirom Avdićem, posjetila je Hajru Arnaut majku poginulog borca.

Gospođa Hajra je u poznim godinama a osim toga imala je i moždani udar.Njeno stanje i njen život naša je briga i zato želimo da smo uvijek tu,pri ruci ako bilo šta treba,kazao je Enes Šiljak predsjednik organizacije ODB-a  Doma zdravlja.

Zadovoljstvo nam je biti sa gospođom Hajrom koja je bez obzira na sve a posebno godine uvijek spremna na fotografisanje i na razgovor.Tradicionalno svaki puta kada dođemo naša organizacija obezbijedi paket za gospođu Hajru i jednokratnu pomoć u visini od 100 kovertibilnih maraka.

Nama je čast i zadovoljstvo biti dio priče u kome emocijama ima mjesta ali takođe i prostora za neke druge razgovore, jer majka Hajra nikada ne propušta priliku da nas upita kako je stanje kod nas u zdravstvu, kao i o ljudima i događajima.

Nakon svake posjete osjetimo onaj emocionalni dirljivi dio života sa saznanjem da ćemo opet doći jer majka Hajra Arnaut je zaista istinski jaka osoba i jedna je od onih koja je u našim aktivnostima na prvom mjestu,kazali su članovi delegacija Ružica Grgić i Almir Avdić.

(RTv7/Dom zdravlja Tuzla)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*