Poboljšana situacija s požarima na jugoistoku Francuske

Situacija s požarima na jugoistoku Francuske se poboljšala, posebno u okrugu Buš-di-Ron gdje su žarišta vatre pod kontrolom, javile su danas službe za spažavanje, koje strahuju da se vatra ponovo ne razbukti na nekim mjestima.

U turističkoj zoni oko gradića Borm-le-Mimoza, u zaleđu Azurne obale “požar nije potpuno lokalizovan ali smo na putu da ga savladamo”, rekao je za Frans pres potpukovnik Mišel Bernje, iz uprave civilne zaštite.

On je rekao da se “Situacija razvija u dobrom smijeru” ali da ponovo izbija vatra zbog naleta vjetra.

U susjednom departmanu Buš-di-Ron tri požara su “savladana”, rekli su vatrogasci za Frans pres.

Ipak oblast ostaje pod aktivnim nadzorom pošto se očekuje vjetar jačine do 35 kilometara na sat i u kontekstu jake suše ima puno ponavljanja požara, naveli su oni.

Specijalne službe se treći uzastopni dan bore protiv vatre na jugoistoku Francuske. Ukupno se više od 6.000 ljudi borilo od početka nedjelje protiv raznih požara koji su uništilli oko 7.000 hektara vegetacije na jugu zemlje i zbog kojih je evakuisano više od 10.000 ljudi, rekao je sinoć francuski premijer Eduar Filip koji je obišao tu oblast.

Francuska je zatražila dva kanadera u okviru evropske pomoći i u utorak uveče prvi avion koji je pozajmila Italija stigao je na Korziku.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*