Dubrovnik Open Air Theatre, Viewpoint & Amphitheater / Shows, Art And Culture http://www.parkorsula.du-hr.net
Dubrovnik Open Air Theatre, Viewpoint & Amphitheater / Shows, Art And Culture http://www.parkorsula.du-hr.net

Frenkie i Who See fenomenalnim beatovima “zapalili” Tuzlu

Megapopularni regionalni reperi Frenkie i dvojac Who See na Sonom trgu u Tuzli, pred nekoliko stotina fanova, sinoć su održali koncert u okviru kojeg su upriličili bh. premijeru zajedničkog singla “Daj Ga Na Gas”.
Ova muzička ljetna priča pod vedrim nebom upriličena je u okviru kampanje Tuborg Open, a “Daj Ga Na Gas” nastao je na jedinstvenom Tuborg Beat-u koji je kreriao producentski trio Major Lazer, a kojeg čine Diplo, Jillionaire i Walshy Fire.

Saradnja Frenkija i Who Seea je rođena zahvaljujući Tuborg Open kampanji u okviru koje su brojni izvođači širom svijeta dobili jedinstvenu priliku da, svako u svom stilu i muzičkom pravcu, iskoriste Tuborg Beat i pretvore ga u nove hitove.

 

Na području naše regije urađena su tri muzička singla u raznim žanrovima, a u ulozi producenta i ambasadora projekta našao se Đorđe Miljenović.

On je skupa sa izabranim izvođačima iz regiona – Sara Jo, Frenkie i Who See, bio zadužen za stvaranje tri regionalna singla u tri različita muzička žanra: Hip-Hop, Pop i Rock, koristeći jedinstveni Tuborg Beat.

Singl “Daj Ga Na Gas” naišao je na odličan prijem kod tuzlanske publike, a ova numera je okarakterisan kao energetska bomba u modernom trep stilu, gdje se prepliću agresivni vokali i zarazna melodija.

U vreloj augustovskoj noći brojni građani Tuzle imali su priliku uživati i u brojnim drugim Frenkijevim i Who Seejevim hitovima.

Nakon spektakularnog nastupa uslijedio je i after party uz popularnog DJ Soula.

Klix.ba

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*