Na graničnim prijelazima četiri osobe lišene slobode

Službenici Jedinice granične policije Zvornik 14.8.2017. godine lišili su slobode D.E. (1975.), državljanina Bosne i Hercegovine i Republike Srbije. Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu zbog krivičnih djela „falsifikovanje novca“ i „falsifikovanje isprave“.
Osoba je kontrolirana pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj i predata službenicima Policijske uprave Zvornik.
Službenici JGP-a Orašje 13. i 12.8.2017. lišili su slobode dvije osobe. A.K. (1992.) lišen je slobode jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Orašju zbog krivičnog djela „teška krađa“. Bh. državljanin kontroliran je prilikom ulaska u BiH na MGP-u Šamac i predat službenicima Sudske policije Odžak.

Na MGP-u Orašje pri ulasku u BiH lišen je slobode M.K. (1996.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Derventi zbog krivičnog djela „krađa“. Državljanin BiH i Republike Hrvatske predat je službenicima Sudske policije Doboj.

Službenici JGP-a Aerodrom Tuzla 12.8.2017. lišili su slobode N.O. (1993.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Gradačcu zbog krivičnog djela „nasilničko ponašanje“. Državljanin BiH na Međunarodni aerodrom Tuzla stigao je letom iz Dortmunda. Predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu.

 

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*