Nove aktivnosti i projekti namijenjeni djeci i mladima oboljelim i izliječenim od raka sa područja Tuzlanskog kantona

Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele i izliječene od malignih oboljenja sa područja Tuzlanskog kantona „PIPOL“ , zahvaljući podršci I posredovanju društveno odgovorne grupacije ACIBADEM- URED  TUZLA,  na čijem čelu se nalazi dr.Edin Suhonjić, filantrop i veliki prijatelj Udruženja „PIPOL“, zaprimilo je danas vrijednu donaciju u iznosu od 740 Eur koju su obezbijedili gospođa Merjem i gospodin Muhamed Raković, uz nesebičnu pomoć prijatelja i poznanika koji žive i rade u Njemačkoj.

Donirana sredstva će se usmjeriti u zadovoljenje prioritenih potreba djece i mladih oboljelih i izliječenih od malignih oboljenja sa područja Tuzlanskog kantona. Na veliku radost, predstavnici Udruženja su  sa donatorima razgovarali i o drugim mogućnostima uzajamne saradnje, te se nadaju da će navedeni razgovori rezultirati i nekim  novim aktivnostima u narednom periodu.

U prostorijama Grada Tuzla, predstavnici Udruženja „PIPOL“ danas su potpisali ugovor o realizaciji projekta „ Za ljepšu budućnost“ koji će sufinansirati Grad Tuzla sa sredstvima u iznosu od 2.800,00 KM. Grad Tuzla  je jedina jedinica lokalne samouprave sa područja Tuzlanskog kantona koja pruža kontiniuiranu podršku aktivnostima i projektima namijenjenim djeci i mladima oboljelim i izliječenim od raka sa područja Tuzlanskog kantona.  U okviru projekta „ Za ljepšu budućnost“ planirana je organizacija društvenog događaja za korisnike Udruženja „PIPOL“, te kupovina i podjela školskih torbi za djecu i mlade oboljele i izliječene od raka sa područja Tuzlanskog kantona, za predstojeću školsku godinu.

Udruženje „PIPOL“ tradicionalno, u sklopu svojih mogućnosti, vrši i nabavku dijela školskog pribora i opreme za štićenike Udruženja, a ove godine u toj humanoj misiji pored Grada Tuzla pomoć nam je pružio i  gospodin Elvir Rahimić, bivši kapiten nogometne A reprezentacije BiH.

Udruženje „PIPOL“ poziva sve institucije vlasti,  građane i društveno odgovorne kompanije sa područja Tuzlanskog kantona da nam pomognu  da unaprijedimo društveni položaj djece i mladih oboljelih i izliječenih od raka sa područja Tuzlanskog kantona.

Pomoći možete donacijom školskog pribora, učila i opreme, igračaka… Pomoć možete pružiti i  pozivom na humanitarni telefon broj 090 291 006 čime donirate 2 (dvije)KM, ili uplatom materijalnih sredstva na broj Udruženja:  33863 022 00 84 3330. Za sve dodatne informacije možete se obratiti  putem email-a: udruzenje_pipol@hotmail.com ili na telefon 061 200 636.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*