Podrška odrastanju djece u porodicama

Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na tekst Pisma podrške nastavku saradnje i partnerstva sa Hope and Homes for Children (HHC) na polju zaštite djece bez adekvatnog roditeljskog staranja i unaprjeđenju sistema socijalne zaštite na području Tuzlanskog kantona, te ovlastila premijera Kantona da u ime Vlade potpiše ovaj dokument.

HHC je jedan od partnera na projektu transformacije Doma za djecu bez roditeljskog staranja u niz novih usluga koje će podržavati odrastanje djece u porodicama.

Ovim projektom humana misija, koju Dom obavlja već 50 godina, treba biti unaprijeđena, a sve s ciljem pružanja što kvalitetnije usluge i podrške u odrastanju, odgoju i socijalizaciji djece bez roditeljskog staranja.

Kako su svojedobno istakli iz HHC-a u ovom procesu, transformacije skrbi o djeci bez roditeljskog staranja, Tuzlanski kanton je lider u regionu i primjer na koji se mogu ugledati u drugim kantonima u Federaciji BiH.

Pismom podrške stječu se uslovi za nastavak dosadašnje uspješne saradnje, odnosno buduće aktivnosti, projekte i oblike i saradnje u procesu reforme zaštite djece bez roditeljskog staranja i porodica pod rizikom od razdvajanja.

(Odjeljene za informisanje Vlade TK)

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*