Promocija knjige TV i novinskih kolumni “Ne možemo tako u Evropu”, autora Zlatka Dukića

U  BKC-u TK Tuzla u četvrtak, 7. septembra 2017. godine sa početkom u 18,00 sati biće upriličena promocija knjige TV i novinskih kolumni 2011., 2012., 2013., 2014., 2015., autora Zlatka Dukića “Ne možemo tako u Evropu”.

Učesnici promocije su: prof. dr. Izet Šabotić, mr. sc. Omer Zulić, promotori, Irfan Kasumović, glumac i Zlatko Dukić, autor. Izdavač knjige je JU BKC TK Tuzla.

„Ne možemo tako u Evropu predstavlja značajan izvor za sagledavanje, proučavanje i istraživanje društveno – političkih, socio – ekonomskih, kulturnih i drugih aspekata bosansko – hercegovačke svakodnevnice u 2011., 2012., 2013., 2014., i 2015. godini. Ova knjiga ima, prije svega, veliki značaj za svesavremenike događaja, tretiranih u komentarima, jer ih oni često nisu ni svjesni, već bezvoljno puštaju da događaji i procesi pored njih prolaze, tek ih pasivno percipirajući i registrujući, kao da ih se to naročito ne tiče. U tom smislu nas ova knjiga uči o tome u kolikoj mjesri smo i mi sami odgovorni za (ne)prilike u društvu, te u kolikoj mjeri apstiniramo od njihovog rješavanja…

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*