Real počinje odbranu titule protiv APOEL-a

Fudbaleri Real Madrida počinju večeras protiv kiparskog APOEL-a odbranu titule u Ligi prvaka i ove sezone pokušaće treći put uzastopno da osvoje to takmičenje, što je do sada uspjelo samo Bayernu iz Minhena sredinom sedamdesetih godina prošlog vijeka.

Real od 20.45 na svom “Santiago Bernabeu” igra protiv APOEL-a, utakmicu prvog kola Grupe H. “Kraljevski” klub je tri puta u posljednje četiri godine osvojio najelitnije evropsko takmičenje. Real je rekorder sa 12 titula evropskog prvaka.

Ekipa Zinedinea Zidanea će pokušati da veže tri titule prvaka Evrope, što je do sada uspjelo samo Bayernu, koji je bio najbolji u sezonama 1973-1974, 1974-1975 i 1975-1976.

U drugoj utakmici u toj grupi Tottenham na Wembleyu igra protiv Borussije. Tottenham privremeno igra na Wembleyu pošto se još gradi njegov novi stadion. Ekipa Mauricija Pochettino je prošle sezone na Wembleyu izgubila dvije od tri utakmice u grupi Lige prvaka, a ove sezone u Premijer ligi nijednom nije pobijedila na tom londonskom stadionu.

Fudbaleri Liverpoola takmičenje u Grupi E počinju od 20.45 na Anfieldu protiv Seville. Petostruki evropski prvak je kroz play-off izborio plasman u Ligu prvaka. “Crveni” će željeti da se “osvete” Sevilli za poraz u finalu Lige Evropa 2016. godine, nakon kojeg je Liverpool ostao bez plasmana u najelitnije evropsko takmičenje prošle sezone.

U drugoj utakmici Maribor će dočekati Spartak iz Moskve. Slovenački tim treći put igra u Ligi prvaka, a drugi put u posljednje četiri godine, dok se ruski plasirao u grupnu fazu prvi put od sezone 2012-2013.

Manchester City će od 20.45 igrati u Holandiji protiv Feynorda, koji je u Ligi prvaka prvi put nakon 15 godina. U drugoj utakmici Grupe F ukrajinski šampion Shakhtar, igra protiv Napolija. Zbog sukoba na teritoriji, Shakhtar, će umjesto u Donjecku kao domaćih igrati u Harkovu. Obje ekipe ulaze u duel nakon pet uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima.

U Grupi G Monako igra od 20.45 na gostovanju protiv Leipziga. Prošlogodišnji polufinalista u takmičenje ulazi oslabljen odlascima najboljih igrača Kilijana Mbapea, Bernarda Silve i Benjamina Mendija. Leipzig je novajlija u Ligi prvaka, pošto je osnovan 2009. godine.

Porto će u drugoj utakmici u toj grupi dočekati Bešiktaš.

Utakmice u grupama A, B, C i D igraju se večeras od 20.45.

(Beta/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*