Četiri nagrade Emmy za ‘The Handmaid's Tale’

Drama “The Handmaid's Tale” (Sluškinjina priča) osvojila je četiri nagrade na 69. dodjeli američkih televizijskih nagrada Emmy. Serija je osvojila nagradu u kategoriji najbolje dramske serije, a priznanja su uručena i Reedu Moranou za režiju, Elisabeth Moss za najbolju žensku ulogu i Ann Dowd za najbolju sporednu žensku ulogu.

Hulu je nagrađen za produkciju ove serije i tako postao prva striming platforma nagrađena u toj kategoriji na dodjeli nagrada Emmy.

Serija “Big Little Lies” još jedan je od pobjednika večeri u kategoriji TV projekta “limited edition”, sa nagradama za najbolju glumcu Nicole Kidman, sporednu žensku ulogu Laura Dern i sporednu mušku ulogu Alexandera Skarsgårda.

Uz nagradu za najbolje ostvarenje u svojoj katergoriji, ova mini serija je dobila i priznanje za režiju (Jean-Marc Vallee).

Julia Louis-Dreyfus nagrađena je rekordnim, sedmim Emmyjem za najbolju glumicu u komediji, za seriju “Potpredsjednica” (Veep).

Nagrađen je i Alec Baldwin u kategoriji sporedne muške uloge u komediji, za imitacije predsjednika SAD Donalda Trumpa u emisiji Saturday Night Live.

Ceremonija dodjele nagrada Emmy održana je u Los Angelesu.

(Beta/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*