Hrvatska: Policija pretražuje porodičnu kuću Ivice Todorića

Policija je rano jutros ušla u Kulmerove dvore u vlasništvu Ivice Todorića, bivšeg čelnika koncerna Agrokor, javljaju mediji, a prenosi Hina.

U Kulmerove dvore jutros nešto prije šest sati došla su tri policijska vozila, a jedno vozilo je ispred ulaza u taj kompleks. Prisutni su i Jadranka Sloković i Čedo Prodanović, advokati Ivice Todorića.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) javlja kako je policija ušla i u kuću Ivana Crnjca, bivšeg člana Agrokorove uprave i bivšeg izvršnog potpredsjednika za finansije, strategiju i tržišta kapitala, potvrdio je advokat Ljubo Pavasović Visković.

Policija je i u kući Ljerke Puljić, izvršne dopredsjednice Agrokora. Ante Nobilo potvrdio je kako je u toku i pretres stana bivše članice Uprave Agrokora Piruške Canjuge. Policija je, kako se doznaje, došla i na vrata Damira Kuštraka koji navodno nije bio na svojoj adresi.

U policiji su Hini potvrdili da će prve informacije dati uskoro.

Ministar unutarnjih poslova Hrvatske Davor Božinović ranije je rekao da “sve poslove vezane uz Agrokor” koordinira državno tužilaštvo, a pritom nije odgovorio na novinarsko pitanje zna li policija gdje je Ivica Todorić.

Nezvanično se saznaje da bi policijskom akcijom moglo da bude obuhvaćeno između deset i 15 osoba.

Vanredni povjerenik hrvatske Vlade za “Agrokor” Ante Ramljak je prošle sedmice podnio krivične prijave protiv odgovornih u tom koncernu zbog toga što su tokom revizije finansijskog izvještaja uočene nepravilnosti.

Ivica Todorić je potom na svom blogu objavio kako nijedan euro nije otuđen ili skriven.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*