Predstavnici predškolskih ustanova na sastanku u Ministarstvu obrazovanja TK

U Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta juče je održan sastanak predstavnika predškolskih ustanova, Sanije Kusturice iz Tuzle, Hajrudina Mehanovića iz Gradačca i Ibrahima Rizvića iz Banovića sa predstavnicima Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta na čelu sa ministrom Zlatanom Muratovićem.

Posebna pažnja na sastanku posvećena je predstojećim izmjenama i dopunama Zakona o predškolskom odgoju Tuzlanskog kantona. Direktori predškolskih ustanova su istakli zainteresiranost i potrebu da se Zakon dopuni u narednom periodu. U kreiranje izmjena i dopuna Zakona uključene su sve zainteresirane strane, jer je konačni cilj izraditi što bolji zakonski okvir koji će otkloniti veći broj uočenih nedostataka i stvoriti podlogu za jačanje i razvoj predškolskog odgoja na području našeg kantona.

Također, na sastanku je bilo govora i o poteškoćama u finansijskom poslovanju, s kojim se susreću ove ustanove, te su se prisutni složili da se što prije dođe do rješenja i načina finansiranja ovih ustanova, te da u Nacrtu idu izmjene zakona u skladu sa okvirnim zakonom, i da se ide u proceduru donošenja Zakona, kako bi do kraja godine Zakon stupio na snagu.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*