Rapa: Vlada FBiH stvara sve dublji jaz između “starih” i “novih” penzionera

Savez udruženja penzinera Federacije Bosne i Hercegovine još nije zvanično zauzeo stav nakon odluke Vlade FBiH da koeficijent za izračunavanje penzija bude 14. Ipak, smatraju da je taj koeficijent neprihvatljiv, jer će produbiti jaz između starih i novih penzionera.

“Mi u Savezu nemamo nikakvih informacija o onome što je naknadno usaglašeno. Ipak, prema saznanjima koja nisu još detaljno provjerena, Vlada je usaglasila da koeficijent bude 14. Ako je to tačno, to je još jedan razlog više da mi idemo u proteste. S ovim koeficijentom 14, stari penzioneri ostaju u još većem zaostatku u odnosu na nove poenzionere” izjavio je za BHRT predsjednik Saveza udruženja penzionera FBiH Mehmedalija Rapa.

On ističe da je Vlada Federacije pripremila novi udar na penzionere, što ova populacija neće prihvatiti, odnosno neće odustati od protesta.

“Ne zaustavljamo proteste, već imamo razlog više da idemo u proteste. Stvara se još veći jaz između starih i novih penzinera što je za nas neprihvatljivo”, rekao je Rapa.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*