Stefani Krešić, viceprvakinja Balkana

Proteklog vikenda u Novom Sadu su održane “1. balkanske školske igre”, na kojima je nastupilo 6 reprezentativaca iz BiH, predstavljajući svoj klub,školu i državu.

Stefani Krešić ponovo na visini zadatka poslije osvajanja prvoga mjesta prije dvadesetak dana na Državnom prvenstvu u Tuzli, evo i kao aktuelna prvakinja Balkana donosi još jednu veliku pobjedu, osvaja srebrenu medalju i postaje Viceprvakinja Balkanskih školski igara. Ovo je i prva historijska medalja za Srednju mješovitu školu, gdje je Stefani učenica drugoga razreda.

Osim Stefani veoma dobar uspjeh i plasman medju sedam najboljih ostvarili  su  Sandro Krešić u borbama +50 ,kategoriji, koja je ove igre obilježila kao najjača sa 26 takmičara sa cijeloga Balkana prvaka država.

Bez izgubljenog poena u tri meča, na sudijsko preglasavanje, u trećem meču  sa domaćim takmičarem biva preglasan od strane domaćih sudija 3:2,  te gubi trku za medalju.

Visoko sedmo mjesto pripada i Smajlu Mehmedoviću borbe -68, te Šejli Aščić djevočice 8 godina kate. Ekipu je vodio trener kluba Anto Krešić

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*