Istraživanje potvrdilo: Čim se probudimo, uhvatimo se za mobitel

U novoj studiji konsultantske kuće Deloitte o “suživotu” ljudi i pametnih telefona, baziranu na istraživanjima provedenim u Velikoj Britaniji utvrđeno je da se gotovo polovina ispitanika odmah nakon buđenja “uhvati” za mobitel.

U Britaniji 81 posto odraslih koristi pametni telefon, a taj je udio najveći među mlađima od 44 godine – 91 posto.

Korisnici su istraživačima priznali da je korištenje mobitela postalo svakodnevna aktivnost, pa se tako njime služe i netom prije odlaska na spavanje.

Prema ovom istraživanju svaki treći korisnik se mobitela uhvati usred noći i to kako bi pogledao koliko je sati, pročitao poruke ili notifikacije s društvenih mreža. Po noći se pametnim telefonima koristi pretežno mlađa populacija – njih 50 posto u dobi između 18 i 24 godine to redovno čini.

Dobna skupina od 25 do 34 godine starosti najčešće se sa svojim partnerom svađa jer neko od njih prečesto na mobitelu (38 posto), ali u tome ne zaostaju niti svi ostali mlađi od 44 godine (33 posto).

Deloitte zaključuje da bi naši životi s mobitelima mogli biti kvalitetniji, ali da je napredak tehnologije i njezina sveprisutnost mač s dvije oštrice – ujedno i povećava kvalitetu života. ali je može i umanjiti.
OSLOBOĐENJE PORTAL

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*