Stadion Grbavica Snijeg

Kup BiH: Danas susret Željezničar – Široki Brijeg

Na stadionu Grbavica će se u 13.00 igrati zaostali meč četvrtfinala fudbalskog Kupa BiH između Željezničara i Širokog Brijega. Susret je trebao biti odigran jučer, ali je odgođen zbog velike magle u glavnom gradu BiH.

Na sugestiju glavnog sudije Dragana Petrovića, članovi rukovodstva oba tima postigli su dogovor da se utakmica prolongira za danas u 13 sati. Prema Pravilniku Nogometnog saveza BiH, utakmica između Željezničara i Širokog treba biti odigrana u roku od 24 sata.

U najavi današnje utakmice Kupa BiH, trener tima s Grbavice Admir Adžem istakao je da njegovu ekipu očekuje još jedan zahtjevan meč.

“Očekuje nas treća utakmica s istim protivnikom u kratkom periodu, a to može biti nezgodno. Igrači su svjesni težine meča. Možda će problem biti teren, ali sam uvjeren da ćemo ostvarit prolazak. Svi fudbaleri su zdravi i spremni, te jedva čekaju utakmicu”, poručio je Adžem.

Napadač Željezničara Vojo Ubiparip ističe da će utakmica biti “specifična”, ali da motivacije u timu ne manjka.

“Utakmica je specifična. Motivacija je na velikom nivou. U jednoj dobroj smo seriji i trebamo to iskoristiti. Bitna je koncentracija, želja i volja. Optimista sam i jedva čekam susret”, dodao je Ubiparip.

“Plavi” su u prvom susretu, koji se igrao prije sedam dana, bili bolji na Pecari sa 1:0, a ista dva tima su u okviru 17. kola Premijer lige BiH odmjerili snage tokom vikenda. Željezničar je i u tom meču bio bolji i slavio s 2:1.

Polufinale Kupa BiH već su osigurali Sloboda, Krupa i Zvijezda 09.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*