Lišeno slobode pet lica osumnjičenih za ubistvo generala HVO-a, Vlade Šantića

Dana 11.12.2017. godine, policijski službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području općina Bihać i Cazin, vezano za krivično djelo „Ubistvo“ iz člana 36. stav 2. tačka 1. KZ SR BiH.
U sklopu navedenih aktivnosti, policijski službenici ove Uprave, a po Naredbi Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, lišili su slobode tri  lica iz Bihaća incijala A.H. (1962. god.), K.D. (1968. god.) i J.T. (1962. god.), te dva lica iz Cazina incijala E.K. (1968.god.) i R.B. (1958. god.), koja se sumnjiče da su 9. marta 1995. godine u mjestu Ostrožac, općina Cazin, lišili života tadašnjeg generala-bojnika HVO, Vladu Šantića.

Lica lišena slobode će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će biti u zakonskom roku predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona, stoji u saopćenju FUP-a.

Nezvanično, radi se o Hamdiji Abdiću, Dedi Karabegoviću, Jasmiru Topalu, Enveru Keranoviću i Ramizu Bajramoviću.

General Vlado Šantić ubijen je 8. marta 1995., nakon što su ga iz Hotela Sedra odveli pripadnici  jedinice kojom je komandovao Hamdija Abdić.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*