golman

Švicarac Nikola Portner za N1: Sanjam atmosferu iz Mejdana

Nikola Portner je golman rukometne reprezentacije Švicarske, koja u Mejdanu gostuje BiH u direktnom okršaju za baraž za Svjetsko prvenstvo.

Uoči meča, golman sa korijenima iz Srbije govorio je za N1 i o eventualnim šansama reprezentacije Švicarske, čiji gol brani.

“Bit će teško, mislim da je šansa tu, postoji. Odigrali smo dobru odbranu, napad nismo. Bilo je povređenih igrača s obje strane, bit će teško, ali šansa je tu”, kazao je Portner u razgovoru sa Harisom Mrkonjom.

Reprezentacija Švicarske će od 20:00 sati u tuzlanskom Mejdanu tražiti šanse iz kontranapada i polukontri.

Mislim da će reprezentacija BiH biti spremna na to. U St. Gallenu nismo znali da istrčimo kontre i polukontre, videt ćemo. Spremni smo, analizirali smo sve i videt ćemo večeras“, izjavio je Nikola Portner.

Bekove reprezentacije BiH ocijenio je kao najopasnije za svoj gol.

“Ako budemo igrali odbranu kao u Švajcarskoj, uz dobar napad – možemo da prođemo”.

A šanse za prolazak Švicarske su?

“Lopta je okrugla. Mora biti 50:50”, naveo je.

Dvorana Mejdan rasprodana je već u četvrtak, 11. januara. Tri dana pred utakmicu.

“Ja sam sanjao takvu atmosferu, za takve utakmice se živi i trenira. Jedva čekam da počne spektakl”.

Portner je rođen 1993. godine u Lyonu. Trenutno je član Montpelliera, jednog od najvećih rukometnih timova svijeta. Sin je Zlatka Portnera, bivšeg rukometaša Metaloplastike, Barcelone i reprezentacije Jugoslavije s kojom je osvojio bronzu na Olimpijskim igrama 1988. godine.

Reprezentacija BiH i Švicarske od 20:00 sati igraju četvrti, posljednj meč grupe 6. Rezltat će direktno odlučiti o putniku u baraž.
BiH i Švicarska imaju jednak omjer, od dvije pobjede i jednog poraza.

BiH je savladala Estoniju kući, Švicarsku u gostima, a u gostima je poražena od Estonije. Švicarci su u dvomeču bili bolji od Estonije, ali su poraženi u BiH u St. Gallenu sa 24:21 u srijedu, 10. januara.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*