Danas ispraćaj prim.dr Huseina Kuluglije

Porodica, rodbina i prijatelji danas će se oprostiti od prim. dr Huseina Kuluglije, dugogodišnjeg načelnika Medicine rada JU “Dom zdravlja” Tuzla, koji je preminuo u 85. godini života.

Prim.dr Kuluglija rođen je 1933. godine u Pljevlju, Republika Crna Gora, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Po završetku Medicnskog fakulteta u Sarajevu i odsluženog vojnog roka vraća se u Pljevlje, gdje je radio kao ljekar opće prakse. 1965. godine dolazi u Tuzlu, gdje je kao ljekar bio zaposle u Domu zdravlja, da bi 1973. godine stekao zvanje specijaliste medicine rada. Formiranjem Zavoda za medicinu rada izabran je za direktora i tu funkciju obavljao do 1982. godine.

Dr Kuluglija je 1985. godine stekao zvanje primarijus. Do početka rata, 92.godine je bio načelnik Medicine rada. Potom je imenovan za ratnog direktora Medicine rada, a potom za načelnika Medicine rada. Tu funkciju je obavljao do penzije. Prim.dr Kuluglija je bio mentor brojnim današnjim specijalistima medicine rada.

Posljednji ispraćaj prim. dr. Huseina Kuluglije će se obaviti ispred Džindijske džamije danas u 14,10 sati, a ukop na mezerju Bukovčići.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*