Susret Bevanda – Abreu: Zahvalnost za pomoć u saniranju posljedica poplava

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda je danas u Sarajevu izrazio zahvalnost direktorici Ureda Svjetske banke u BiH Anabeli Abreu za pomoć koju je Svjetska banka pružila Bosni i Hercegovini u ublažavanju efekata katastrofalnih poplava.

Osobito je predsjedatelj Bevanda zahvalio na pružanju tehničke pomoći u procjeni štete i financijske pomoći, kao i na organizaciji i sudjelovanju na donatorskoj konferenciji u Bruxellesu.

On je rekao da su sredstva proslijeđena entitetima i izrazio zabrinutost zbog spore realizacije projekata i distribucije financijskih sredstava lokalnim zajednicama, posebno zbog dolaska razdoblja novih kiša i snijega.

Na sastanku je direktorica Abreu upoznala predsjedatelja Bevandu o najvažnijim aktivnostima Svjetske banke u BiH i istaknula da je u tijeku analiza ekonomskog stanja u BiH, kao i osnovnih razvojnih izazova i pravaca budućeg djelovanja.

Izmijenjene procedure zajedničkog partnerstva će u idućem razdoblju biti predstavljene Fiskalnom vijeću BiH.

Ona je izvijestila predsjedatelja Bevandu da će DPL program za unapređenje poslovnog okruženja krajem rujna biti predstavljen Odboru Svjetske banke.

Sugovornici su razgovarali i o predstojećoj Godišnjoj skupštini Svjetske banke i MMF-a, koja će se održati u listopadu ove godine, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*