Manifestacija Izbor sportiste TK 2017. bit će održana sutra u BKC-u

Tradicionalna manifestacija  „Izbor sportiste TK 2017“ bit će održana u BKC TK Tuzla, u četvrtak 15. Februara u 19 sati i 30 minuta. Manifestaciju organizuje Sportski savez TK pod pokroviteljstvom Vlade TK.

Sportski savez je, cijeneći sugestije  brojnih sportskih radnika , a želeći pružiti priliku da se vrednuju i rezultati sportista  koji nastupaju kolektivno, među nagrađene uveo dvije ravnopravne grupe iz pojedinačnih i ekipnih sportova.

Na taj način  jednaku priliku  za osvajanje priznanja  najboljih  su dobili sportistkinje i sportisti koji se bave nogometom, košarkom, rukometom, odbojkom i drugim sportovima, čiji takmičari  nemaju priliku  često učestvovati na balkanskim, mediteranskim ili evropskim prvenstvima, ali koji imaju  kvalitet da budu proglašeni  najboljim.

Pored priznanja najboljim sportistima, organizator će dodijeliti i specijalna priznanja  zaslužnima za razvoj i afirmaciju sporta.

Prije izbora sportiste TK , od 18 sati, Udruženje građana Centar kreativnih aktivnosti, organizovat će proglašenje najbolje sportske fotografije za 2017. Godinu  i njenom autoru dodijeliti nagradu „Tomislav Trojak“.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*