WIL_0877

SNIJEG OKOVAO HRVATSKU: Vojska kreće u pomoć stanovništvu

Kako javljaju iz HAK-a snijeg otežava vožnju u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji i zaleđu Dalmacije. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima, a vozače upozoravaju da na put ne kreću bez zimske opreme, a ako je moguće neka odgode putovanje.
Kako su javili iz MORH-a oko 11 sati, ministar obrane Damir Krstičević donio je odluku da Hrvatska vojska pruži pomoć lokalnoj zajednici u otklanjanju posljedica snježnog nevremena.

Oružane snage Republike Hrvatske angažiraju se u pomoć civilnim institucijama i građanima kad kapaciteti institucija i organizacija nadležnih za zaštitu i spašavanje nisu dovoljni.

Zbog zimskih vremenskih uvjeta, snijega i olujnog vjetra nema nastave u školama u Delnicama i Brodu na Kupi, izvijestila je danas pročelnica Primorsko-goranske županije za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, najavivši da sutra vjerojatno neće biti nastave ni u školama u Skradu i Moravicama.

Stilin je kazala kako je slična situacija u Hreljinu kraj Rijeke, gdje je bura iščupala ogradu ispred škole.

Uputila je apel svim ravnateljima škola, profesorima, učiteljima i roditeljima da djeca, ako je potrebno, ostanu doma, jer je sigurnost učenika najvažnija te će nastavu lako nadoknaditi.

Pročelnica Stilin to je izjavila uoči sjednice Županijske skupštine na kojoj će se, među ostalim, razmatrati inicijativa za ukidanje plaćanja mostarine na Krčkom mostu, tunelarine za tunel Učka te cestarina na autocestama u županiji.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*