Vještak Kulović: Dženan Memić najvjerovatnije nije stradao u saobraćajnoj nesreći

U nastavku suđenja Ljubi i Bekriji Seferoviću danas je svjedočio vještak saobraćajne struke Mirsad Kulović koji je kazao kako postoji velika vjerovatnoća da se u slučaju “Dženan Memić” nije desila saobraćajna nesreća, odnosno da nije došlo do kontakta između vozila i pješaka.
Kazao je to nakon što je analizirao devet elemenata nesreće, tvrdeći kako sedam elemenata ne podržava tezu o saobraćajnoj nesreći. Istakao je kako nesreća kakva je opisana u optužnici nije moguća.

“Ne može se utvrditi mjesto sudara, a povrede koje je zadobio pješak nisu uobičajene, jer najčešće prvo stradaju noge pa onda glava. Također, ne dešava se da pješak nakon pada i udara ostane na tom mjestu”, rekao je Kulović.

Advokat porodice Memić Ifet Feraget kazao je kako ovo pokazuje da je Ševal Kovačević načinio lažni nalaz.

“Jedan od ovih elemenata koji je Kulović analizirao Kovačević svjesno nije analizirao i danas smo dobili potvrdu da je Dženan ubijen. Povrede se nisu mogli dovesti u vezu sa saobraćajnom nesrećom”, rekao je Feraget.

Danas je svjedočio i vještak mašinske struke Jasmin Bijedić koji je isključio mogućnost da je Dženan udarcem glavom mogao napraviti oštećenje na kombiju, kao i to da se far razbije na 83 dijela.

“Bijedić je rekao da se na osnovu snimka s kuvajtske rezidencije ne može podržati teza da je far razbijen, jer isti snop svjetla bacaju i lijevi i desni far na snimku. Ovo podržava tezu da taj kombi nije učestvovao u ovom djelu”, kazao je Feraget.

Ova svjedočenja dovode u pitanje cijelu optužnicu koja se temelji na tome da je Dženan Memić preminuo od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći koju je izazvao Ljubo Seferović.

(RTV7/N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*